مواد تشکیل دهنده
 
 

سیب

سیب ‌‌میوۀ‌‌ درخت‌‌ سیب ‌‌و ‌‌از‌‌ خانوادۀ ‌‌‌‌گیاه ‌‌رز ‌‌است. ‌‌این‌‌ درخت‌‌ در‌‌ مناطق ‌‌معتدل ‌‌كرۀ ‌‌زمین ‌‌رشد‌‌ می‌‌كند.‌‌ منشا ‌‌این‌‌ درخت ‌‌نا‌‌معلوم ‌‌است‌‌ ولی ‌‌از‌‌ دوران ‌‌پیش ‌‌از‌‌ تاریخ‌‌ مورد ‌‌كاشت ‌‌قرار‌‌ گرفته‌‌است ‌‌و ‌‌اقسام‌‌ مختلفی ‌‌از‌‌ رنگ‌‌ها، ‌‌شكل‌‌ها‌‌ و‌‌ مزه‌‌ها ‌‌را‌‌ شامل‌ می‌شود.

خاصیت‌‌

سیب ‌‌شامل ‌‌ویتامین‌‌های ‌‌مفید ‌‌(به‌‌عنوان ‌‌مثال‌‌ ویتامین ‌‌C؛ ‌‌انتی‌‌–‌‌اكسیدان ‌‌شناخته‌‌شده ‌‌در ‌‌برابر‌‌ رادیكال‌‌های ‌‌آزاد)،‌‌ مواد‌‌معدنی‌‌و ‌‌خواص ‌‌اساسی ‌‌دیگری ‌‌است.
سیب ‌‌در ‌‌محصولات ‌‌آرایشی ‌‌و‌‌ بهداشتی ‌‌به ‌‌خاطر ‌‌رایحۀ‌‌ خوش ‌‌و‌‌ محافظت‌‌كننده‌‌ها‌‌ و ‌‌تقویت‌‌كننده‌‌های ‌‌پوست ‌‌و ‌‌مو ‌‌به كار‌‌گرفته ‌‌می‌‌شود.

 

قره‌‌قاط

قره‌‌قاط‌‌ها ‌‌بوته‌‌هایی ‌‌هستند‌‌ كه ‌‌ارتفاعی از ‌‌10 ‌‌سانتی‌‌متر  تا ‌‌4 ‌‌متر‌‌ دارند، ‌‌اندازه‌‌های‌‌ كوچك ‌‌آن ‌‌را‌‌ به‌‌ نام‌"‌‌قره‌‌قاط‌‌كوتاه‌‌" ‌‌و ‌‌اندازه‌‌ های ‌‌بزرگ ‌‌آن ‌‌را ‌‌به ‌‌نام ‌‌‌‌"‌‌قره‌‌قاط‌‌بلند‌‌" ‌‌می‌‌شناسند.‌‌ زمانی ‌‌كه ‌‌برسند‌‌ مزۀ‌‌ گسی ‌‌خواهند‌‌ داشت ‌‌و ‌‌گونه‌‌های ‌‌مختلفی ‌‌از‌‌ آن‌‌ در ‌‌اروپا ‌‌و ‌‌آسیا‌‌ یافت ‌‌می‌‌شود.

خاصیت

قره‌‌قاط ‌‌حاوی ‌‌ویتامین ‌‌ C ,A ,B‌‌و‌‌ عناصری ‌‌چون‌‌ منیزیوم، ‌‌فسفر، ‌‌منگنز،‌‌ مس‌‌ و ‌‌پتاسیوم ‌‌است.

قره‌‌قاط‌‌ها‌‌ پوست ‌‌را‌‌ در ‌‌برابر‌‌ رادیكال‌‌های ‌‌آزاد‌‌ تغذیه‌‌ و‌‌ در‌‌برابر ‌‌افتادگی ‌‌و‌‌ ایجاد ‌‌چین‌‌ و ‌‌چروك ‌‌محافظت ‌‌می‌‌كنند.‌‌

عصارۀ ‌‌قره‌‌قاط ‌‌اثر‌‌ سوختگی ‌‌را‌‌ سریع‌‌تر ‌‌بهبود‌‌ می‌‌دهد ‌‌و‌‌ سوزش پوست ‌‌را‌‌ بر‌‌طرف ‌‌می‌‌كند.

عصارۀ ‌‌قره‌‌قاط ‌‌در‌‌ محصولات ‌‌مراقبت ‌‌از‌‌ پوست ‌‌خصوصا ً‌‌اسكين ‌‌دی ‌‌وی‌‌ جوال ‌‌وجود دارد.

 

درخت ‌‌غان

درخت ‌‌غان‌‌ یا ‌‌توس ‌‌درختی ‌‌است ‌‌كه ‌‌معمولاً‌‌ در ‌‌اروپای ‌‌شمالی ‌‌رشد ‌‌می‌‌كند. ‌‌آمریكای ‌‌شمالی ‌‌و ‌‌آسیای ‌‌كبیر ‌‌نمونه‌‌های‌‌ زیادی ‌‌از‌‌ درخت‌‌ غان ‌‌را ‌‌دارا‌‌ هستند‌‌ (‌‌حدوداً‌‌60‌‌نوع‌‌) ‌‌ولی ‌‌به ‌‌طور ‌‌كلی‌‌به ‌‌شكل ‌‌بوته‌‌های ‌‌كوچك ‌‌و ‌‌یا‌‌ متوسط ‌‌است. ‌‌برگ‌‌های ‌‌آن ‌‌دندانه‌‌ای ‌‌و ‌‌میوۀ‌‌‌ غان ‌‌شامل ‌‌دانه‌‌هایی ‌‌است ‌‌كه ‌‌به‌‌ وسیلۀ‌‌ باد‌‌ از ‌‌درخت‌‌ مادر ‌‌جدا‌‌ می‌‌شوند.

خاصیت

غان‌‌ خاصیت‌‌های ‌‌مختلفی ‌‌دارد ‌‌و ‌‌در ‌‌محصولات ‌‌آرایشی ‌‌و ‌‌بهداشتی ‌‌به‌‌ خاطر ‌‌رایحۀ‌‌ چوبی ‌‌و ‌‌سبزش‌‌‌‌ به ‌‌كار‌‌گرفته ‌‌می‌‌شود. ‌‌غان ‌‌در‌‌ محصولات‌‌ مراقبت ‌‌از‌‌ مو‌‌ به ‌‌خاطر‌‌ خاصيت ‌‌تقویت‌‌كنندگی و‌‌ ماندگاری ‌‌رنگ ‌‌شناخته ‌‌شده ‌‌است ‌‌كه ‌‌آن ‌‌را‌‌ برای ‌‌موهای ‌‌خاكستری ‌‌بسیار‌‌ مناسب‌‌ می‌‌سازد.


 

بابونه

بابونه‌‌ معمولاً‌‌ در‌‌ بیشتر ‌‌مناطق ‌‌اروپا ‌‌و ‌‌در‌‌ نقاط ‌‌معتدل ‌‌آسیا‌‌ رشد‌‌ می‌‌كند. ‌‌همچنین ‌‌در ‌‌نقاط‌‌ معتدل ‌‌آمریكای ‌‌شمالی ‌‌و ‌‌استرالیا ‌‌بسیار‌‌ شناخته ‌‌شده‌‌است.

‌‌از آنجایی ‌‌كه ‌‌دانه‌‌های ‌‌بابونه ‌‌باید ‌‌در ‌‌خاك ‌‌باز ‌‌رشد ‌‌پيدا ‌‌كنند ‌‌معمولاً‌‌ این ‌‌گیاه‌‌ در كنار ‌‌جاده‌‌ها، ‌‌كنار ‌‌مزارع ‌‌و‌‌ یا ‌‌زمین‌‌های‌‌ شخم‌‌زده‌‌ شده‌‌ می‌‌رويند.


ساقۀ ‌‌آن‌‌ به ‌‌صورت ‌‌مستقیم‌‌ رشد ‌‌می‌‌كند،‌‌ بسیار‌‌ نرم ‌‌است ‌‌و ‌‌ارتفاعی حدود ‌‌‌‌15 ‌‌الی‌‌60‌‌سانتی‌‌متر ‌‌دارد. ‌‌برگ‌‌های ‌‌باریك ‌‌و بلند ‌‌آن ‌‌به ‌‌شكل‌‌ دو‌‌پر ‌‌و ‌‌یا‌‌سه‌‌پر ‌‌هستند‌‌ و‌‌ گل ‌‌آن ‌‌رایحۀ‌‌ قوی‌‌ و‌‌خوشبویی‌‌دارد.

خاصیت

عصارۀ بابونه‌‌ دارای خواص ‌‌بی‌‌نظیر ‌‌تسكین‌‌دهندگی ‌‌و‌‌ ضد-‌‌التهاب ‌‌است. ‌‌همچنین ‌‌به‌‌ خاطر‌‌ بیسابولول ‌‌خاصيت ‌‌ضد-‌‌آلرژی ‌‌دارد.

‌‌بابونه ‌‌بازسازی ‌‌لایۀ‌‌‌ بیرونی ‌‌پوست‌‌ را‌‌ تحریك ‌‌می‌‌كند ‌‌و ‌‌سرعت ‌‌بهبود ‌‌یافتن ‌‌پوست ‌‌را‌‌ بیشتر‌‌ می‌‌كند.
از ‌‌لایۀ‌‌ درونی‌‌ پوست‌‌ را‌‌ محافظت‌‌ می‌‌كند ‌‌و ‌‌آن ‌‌را‌‌ تسكین ‌‌می‌‌دهد.

لكه‌‌های ‌‌قرمز‌‌ روی‌‌ پوست ‌‌را‌‌ كاهش ‌‌می‌‌دهد‌‌ و‌‌ خارش ‌‌را ‌‌كم‌‌ می‌‌كند.

عصارۀ‌‌ بابونه‌‌ در‌‌ كرم‌‌ دور‌‌چشم‌‌ سیینگ‌‌ایز‌‌بیلیوینگ،‌‌ كرم‌‌پودر ‌‌ایج‌‌دیفایینگ ‌‌جوردانی‌‌گلد ‌‌‌‌و ‌‌محصولات ‌‌سفید‌‌كننده ‌‌یافت ‌‌می‌‌شود.

 

تمشك

معمولاً‌‌ در‌‌ مناطق‌‌ خالی ‌‌از‌‌ درخت‌‌ جنگل‌‌ها ‌‌رشد‌‌ می‌‌كنند،‌‌ جایی ‌‌كه‌‌ درختان ‌‌قطع ‌‌شده ‌‌و‌‌ یا ‌‌به‌‌ خاطر ‌‌آتش‌‌سوزی ‌‌قسمت‌‌خالی ‌‌به ‌‌وجود ‌‌‌‌آمده و ‌‌خاك‌‌ باز‌‌‌‌است.

‌‌گل‌‌های ‌‌تمشك، ‌‌نكتار ‌‌اصلی ‌‌زنبورهای ‌‌عسل ‌‌به ‌‌شمار ‌‌می‌‌آیند.‌‌ اگر ‌‌در‌‌ مناطق ‌‌معتدل‌‌تر ‌‌باشند ‌‌به ‌‌آسانی‌‌ رشد‌‌ می‌‌كنند ‌‌و ‌‌اگر ‌‌بریده ‌‌نشود‌‌ به ‌‌آسانی ‌‌پخش ‌‌می‌‌شوند.

خاصیت

تمشك ‌‌به ‌‌خاطر ‌‌ویتامین‌‌ها‌‌ و ‌‌نمك‌‌های ‌‌معدنی‌‌اش‌‌ شناخته ‌‌شده ‌‌است ‌‌و ‌‌دارای ‌‌تركیب ‌‌شاداب‌‌كننده ‌‌و‌‌ تقویت‌‌كنندۀ‌‌ پوست ‌‌است.

آسیب‌‌های ‌‌لایۀ‌‌ بیرونی ‌‌پوست ‌‌(اپیدرم) ‌‌را ‌‌بهبود‌‌ می‌‌بخشد، ‌‌آن‌‌ را‌‌ تغذیه ‌‌می‌‌كند ‌‌و ‌‌‌‌از ‌‌به ‌‌وجود ‌‌آمدن ‌‌چروك‌‌ها‌‌ جلوگیری ‌‌می‌‌كند.

عصارۀ ‌‌تمشك‌‌ در ‌‌محصولات‌‌ مراقبت ‌‌از ‌‌پوست ‌‌كامفورت ‌‌اپتیمالز ‌‌وجود دارد.‌‌


 

نارگیل

نارگیل ‌‌میوۀ ‌‌نخل ‌‌نارگیل ‌‌است ‌‌و ‌‌می‌‌تواند ‌‌تا‌‌30‌‌ متر ‌‌ارتفاع ‌‌داشته‌‌ باشد، ‌‌معمولاً‌‌ در ‌‌آب ‌‌و‌‌ هوای ‌‌شرجی‌‌ و ‌‌كنار‌‌ سواحل‌‌ دریا‌‌ رشد ‌‌می‌‌كند.

‌‌زمانی ‌‌كه ‌‌نارگیل ‌‌هنوز ‌‌سبز ‌‌است ‌‌می‌‌توانید ‌‌آب ‌‌میوۀ ‌‌آن ‌‌را‌‌ بنوشید.‌‌ زمانی‌‌كه ‌‌برسد ‌‌معمولا ً‌‌از‌‌ درخت ‌‌می‌‌افتد. ‌‌پوستۀ‌‌ بیرونی ‌‌آن قهوه‌‌ای ‌‌و‌‌ میوۀ ‌‌آن ‌‌شیرین ‌‌و ‌‌سفید ‌‌است.

خاصیت

قسمت ‌‌داخلی‌‌ میوه ‌‌از ‌‌روغن ‌‌نارگیل ‌‌تشكیل ‌‌شده ‌‌است ‌‌‌‌و ‌‌در‌‌ محصولات ‌‌مراقبت ‌‌از‌‌ پوست‌‌ مورد ‌‌استفاده ‌‌قرار ‌‌می‌‌گیرد.

‌‌روغن ‌‌نارگیل‌‌ حاوی ‌‌چربی ‌‌اشباع‌‌ شده،‌‌ اشباع ‌‌نشده، ‌‌گلیسیرین ‌‌و ‌‌ویتامین ‌‌ E‌‌است ‌‌كه ‌‌آن‌‌ را ‌‌برای ‌‌تغذیه‌‌ و ‌‌رطوبت‌‌رسانی پوست ‌‌و‌‌ مو ‌‌مناسب ‌‌می‌‌سازد.

نارگیل‌‌ در ‌‌محصولاتی ‌‌چون ‌‌ژل‌‌دوش، ‌‌لوسیون ‌‌بدن،‌‌ روغن ‌‌داغ‌‌ مو‌‌ و‌‌ نرم‌‌كننده‌‌ها‌‌ به ‌‌كار ‌‌رفته‌‌است.

 

رز

رز گل ‌‌بوتۀ‌‌ رز ‌‌است ‌‌و ‌‌بیش ‌‌از ‌‌صدها ‌‌نوع ‌‌از‌‌ رزهای ‌‌وحشی ‌‌از‌‌ نیمكرۀ شمالی ‌‌و ‌‌خصوصاً‌‌ نواحی‌‌ معتدل ‌‌وجود ‌‌دارد. ‌‌معمولاً‌‌ گیاه‌‌ رز‌‌ در ‌‌دو ‌‌نوع‌‌ خاردار ‌‌و ‌‌یا ‌‌بالا‌‌رونده ‌‌وجود‌‌ دارد‌‌

و‌‌ یك‌‌ نوع ‌‌دیگر ‌‌هم ‌‌با ‌‌بالا‌‌ رفتن ‌‌از ‌‌سایر ‌‌گیاهان ‌‌به ‌‌ارتفاعی‌‌ حدود ‌‌20‌‌متر ‌‌می‌‌رسد.


رز ‌‌همیشه‌‌ به‌‌ خاطر ‌‌رایحه ‌‌و‌‌ زیبایی‌‌اش ‌‌مورد ‌‌تقدیر‌‌ قرار‌‌ گرفته ‌‌و‌‌ در‌‌ طول ‌‌تاریخ‌‌نماد ‌‌و معانی ‌‌مختلفی ‌‌به‌‌ خود ‌‌گرفته ‌‌است.‌‌ یونانیان ‌‌و ‌‌رومیان‌‌ باستان‌‌ رز ‌‌را‌‌ نماد ‌‌خدایان‌‌ عشق‌‌ یعنی‌‌ ونوس و ‌‌افردیت‌‌ می‌‌دانستند.

‌‌در ‌‌رم‌‌ گل ‌‌رز ‌‌را‌‌ بر‌‌پشت ‌‌دری ‌‌می‌‌گذاشتند‌‌ كه ‌‌قرار‌‌بود‌‌ در ‌‌آنجا ‌‌مسائل ‌‌محرمانه‌‌ مورد‌‌ بحث ‌‌قرار ‌‌بگیرد. ‌‌اصطلاح‌‌"‌‌زیر ‌‌رز" ‌‌از‌‌ همان‌‌ دوران ‌‌برگرفته ‌‌شد ‌‌تا‌‌ مسائل ‌‌محرمانه‌‌ را ‌‌نشان ‌‌دهد.


تحقیقاتی ‌‌كه ‌‌توسط ‌‌زیست‌‌شناسان‌‌ در ‌‌ایالت ‌‌متحده ‌(‌‌كلرادو‌‌ و ‌‌اراگن) ‌‌صورت‌‌ گرفته ‌‌است ‌‌كه‌‌ نشان ‌‌می‌‌دهد ‌‌رز‌‌ در ‌‌حدود‌‌40 ‌‌ملیون‌‌ سال‌‌ پیش‌‌ در ‌‌كرۀ ‌‌زمین ‌‌وجود‌‌ داشته ‌‌است.

خاصیت

عصارۀ‌‌ رز‌‌ برای ‌‌قرن‌‌ها ‌‌در ‌‌كرم‌‌ها ‌‌مورد ‌‌استفاده ‌‌قرار ‌‌گرفته ‌‌است ‌‌و ‌‌خواص‌‌ مراقبتی‌‌ زیادی ‌‌دارد:


- به ‌‌طرز ‌‌فوق‌‌العاده‌‌ای ‌‌پوست ‌‌را‌‌ مرطوب ‌‌می‌‌كند.

- پوست ‌‌را‌‌ تغذیه ‌‌می‌‌كند ‌‌و ‌‌قابلیت ‌‌ارتجاعی ‌‌پوست ‌‌را ‌‌بیشتر‌‌ می‌‌كند.

- لكه‌‌های ‌‌سیاه‌‌ روی ‌‌پوست‌‌ را ‌‌روشن ‌‌می‌‌كند.

- عصارۀ ‌‌رز‌‌ گردش ‌‌خون ‌‌را‌‌ بهبود‌‌ می‌‌بخشد.